İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Akademik Türkçe Kursu Programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi işbirliği ile Türkçe hazırlık eğitimini tamamlayarak lisans ve lisansüstü düzeyde öğretim gören Türkiye Burslusu öğrencilere yönelik “Akademik Türkçe Kursu” düzenlenecektir. İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurs kapsamında öğrencilerin akademik Türkçe becerileri kazanmaları ve bölümlerinin gerektirdiği dil becerilerine sahip olmaları amacıyla  sosyal bilimler alanında anlama ve akademik yazma çalışmaları yapılacaktır. Kurslar 18 Şubat – 30 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Tophane merkez şubesinde gerçekleştirilecektir. Başvurular 3 Şubat 2017– 15 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru Koşulları:
  • Türkçe dili eğitiminde en az B2 seviyesini bitirmiş olmak
  • B2 veya C1 Türkçe eğitim belgesi sahibi olmak
  • Türkiye burslusu öğrencisi olmak
  • İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Tophane Şubesi’ne şahsen başvuruda bulunarak, kurs kayıt belgesini doldurmak
Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verilecektir. Başvuru Adresi: İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Tophane Şubesi: Hacı Mimi Mah. Kemeraltı Cad. No 29 Tophane-Beyoğlu Tel: +90 212 2436729 E-posta: dilmerk@istanbul.edu.tr
02 Şubat 2017