17 Aralık 2020 Online Türkçe Muafiyet Sınavı Öğrenci Listesi

Değerli öğrencilerimiz, YÖS ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen tüm öğrenciler için 17 Aralık 2020 Perşembe günü online Türkçe Muafiyet sınavı yapılacaktır.
Sınava katılabilmek için isminizin listede yer alması gerekmektedir. Sınava sadece İstanbul Üniversitesi YÖS Ek-Kontenjan ile yerleşen öğrenciler katılabilir. İsminizi listede bulamıyorsanız ve bir hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen seval.sahin@istanbul.edu.tr / secil.alaca@istanbul.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçin.
Sınav ile ilgili duyurular e-posta olarak size iletilecektir. Lütfen e-posta adreslerinizi düzenli olarak kontrol ediniz.

Sınava katılabilmek için ZOOM programını kullanmanız gerekmektedir. Öğrencilere sınav öncesi belirlenen grup oturumlarına bağlantı ve giriş bilgileri duyurulacak ve sınava giren tüm öğrenciler ZOOM video konferans ile gözetmenler tarafından sınav boyunca canlı olarak izlenecektir.

YÖS ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerin fakültelerine devam edebilmeleri için en az B2 seviyesinde Türkçe yeterlilik seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. Kayıt olduktan sonra bir sene içerisinde B2 seviyesinde Türkçe yeterlilik belgesini, iki sene içerisinde de C1 seviyesinde Türkçe Yeterlilik belgelerini İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Süleymaniye Şubesine teslim etmelidir.