İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi 272 Suriyeli Mülteci Öğrenciye Türkçe Öğretiyor!

272 Suriyeli Mülteci Öğrenciye Türkçe Öğretiyor!

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından desteklenen ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Türkleri Başkanlığı (YTB) tarafından koordinasyonu sağlanan mülteci eğitim projesi kapsamında Suriyeli ve Iraklı mültecilere Türkçe dili eğitimi veriyor.

Dil Merkezi’nin Tophane, Avcılar ve Süleymaniye olmak üzere üç farklı şubesinde gerçekleştirilen eğitim projesi kapsamında toplam 272 burslu mülteci öğrenci Türkçe öğreniyor. Kurslar başlangıç seviyesinde olan mülteciler, orta ve ileri seviyede Türkçe konuşan mülteciler için üç farklı kategoride düzenleniyor. Kursa katılan öğrenciler tamamladıkları eğitim düzeylerine göre uluslararası geçerliliği olan Türkçe eğitim sertifikası alacaklar.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde halihazırda yurt dışından gelen 499 yabancı öğrenci, 214 burslu yabancı öğrenci ve 272 burslu mülteci öğrenci Türkçe öğrenmek için eğitim alırken, 370 öğrenci de yabancı dil eğitimi almaktadır.

20 Ocak 2016