Export date: Mon Nov 20 0:14:09 2017 / +0000 GMT

Yabancı Dil Olarak Türkçe Sertifika Programı Açılış Töreni

Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Yabancı Dil Olarak Türkçe Sertifika Programı açılış töreni 17 Kasım 2014 tarihinde İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Tophane Şubesi'nde gerçekleştirildi.

Tören Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt ve İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz'ın açılış konuşmalarıyla başladı. Törene Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Ilgar, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi'nin akademik ve idari kadrosu, kursiyerler ve yabancı öğrenciler de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, yaptığı konuşmada sertifika programının içeriği hakkında bilgi verdi ve daha önce Ankara'da düzenlenen bu programın İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi'nde gerçekleştirilmesinden ötürü memnuniyetlerini bildirdi.

Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt konuşmasında yabancı dil olarak Türkçenin öğretiminin gün geçtikçe artan öneminden söz etti ve katılımcılara başarılar diledi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, yapılan sertifika programının önemini vurguladı. Yunus Emre Enstitüsü'nün şu ana kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Develi, gelecek dönemlerde yapacakları çalışmalara da değindi.

İstanbul Üniversitesi'nde Türkoloji alanında doktora çalışmasını sürdüren Polonyalı Maciej Mielnik'in Türkçe öğrenme sürecini anlatmasıyla devam eden açılış töreni kokteyl programı ile sona erdi.

Galeri için tıklayınız.
Post date: 2014-11-20 10:09:45
Post date GMT: 2014-11-20 08:09:45

Post modified date: 2017-10-02 14:15:27