Türkçe Yeterlilik Sınavları

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Türkçe Yeterlilik Sınavı, Dil Merkezi’nin Tophane Merkez Şubesi’nde                 Salı ve Perşembe günleri saat 14.00’da  yapılmaktadır. Sınav ücreti 100€ karşılığı Türk Lirası’dır ve sınav sonuçları aynı gün mesai bitimine kadar verilmektedir.

Yeterlilik Sınavı; Okuma, Dinleme, Yazma ve Konuşma Bölümleri olmak üzere 4 ana bölümden oluşur. Sınav süresi Konuşma Bölümü hariç 2 saattir.

Adayların, sınava girmek istedikleri gün, en geç saat 13.00’a kadar merkezimize gelip ilgili Eğitim danışmanından sınav ücretini ödemek üzere gerekli banka evrakını almaları ve Halk Bankası’na yatırmaları gerekmektedir. Bankadan alacakları dekont ile tekrar eğitim danışmanlarına başvurup pasaportları ile sınav kayıtlarını yaptıracaklardır.

Sınavların başlangıç saati öğleden sonra 14.00 olup, bu saatlerde sınav salonunda hazır bulunmayan adayın sınavı bir sonraki salı gününe ertelenecektir.

14 Temmuz 2014