Batı Trakyalı Öğrencilerin İstanbul Ziyareti IX. Gün

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı aracılığı ile İstanbul’u ziyarete gelen Batı Trakyalı öğrenciler, İstanbul’daki dokuzuncu günlerinde TRT AVAZ Kanalı tarafından hazırlanan program için röportaj yaptılar.

Öğrenci röportajlarının yanı sıra, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi başkanı Mehmet Yalçın Yılmaz ile yapılan çekimde kendisi, Başbakanlık tarafından yapılan bu yararlı gezi ve çalışmalara her zaman destek olmak istediklerini söyleyerek, Batı Trakya'da yaşayan bu öğrencileri Dil Merkezi ve İstanbul Üniversitesi olarak ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Öğrencilere Dil Merkezi'nin teras katında 10 gün boyunca gezdikleri yerleri göstererek, İstanbul silueti hakkında bilgi veren Mehmet Yalçın Yılmaz, öğrencilere üniversite tercihlerinde ilk olarak İstanbul Üniversitesi'ni tercih etmelerini isteyerek tekrar burada karşılaşmayı umduğunu söyledi.

Röportajlar ve program 20 Temmuz 2012 Cuma sabah 09: 00-  10:00 saatleri arasında  TRT AVAZ Programında yayınlanacak.

Röportajdan fotoğraflar;

19 Temmuz 2012