KATİP Programı Kursiyerleri” İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde Türkçe öğrenecek olan KATİP Programı Kursiyeleri, İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen Kamu Görevlileri ve Akademisyenler Türkçe İletişim Programı (KATİP) kursiyerleri, 31 Ekim    2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi’ni ziyaret etti. Kursiyerler, 10 ay boyunca İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde Türkçe öğrenecekler.

30 farklı ülkeden gelen ve ülkelerinde diplomat, ataşe, subay, akademisyen, gazeteci, uzman araştırmacı, kamu görevlisi, tercüman ve avukat olarak görev yapan 40 kursiyer İstanbul Üniversitesini ziyaret etti. Kursiyerler, İstanbul Üniversitesi Tarihi Ana Kapısı’ndan girerek geldikleri İstanbul Üniversitesi Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde, İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlileri tarafından İstanbul Üniversitesi’nin tarihçesi ve eğitim yapısı hakkında bilgilendirildiler. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yangın Kulesi’ni ve İÜ Rektörlük Binası’nı gezen kursiyerler, İstanbul Üniversitesi’ni yakından tanıma imkânı buldular.

Program boyunca; Türkçe öğretiminin yanı sıra kursiyerlerin Türkiye’yi yakından tanıması ve Türkiye ile sürdürülebilir bağlar kurmasına yönelik olarak pek çok kültürel faaliyet, kurum ziyareti, tarihi ve turistik yerlere geziler gibi etkinlikleri de düzenlenecek.

Ziyaret, gezinin tamamlanmasının ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

05 Kasım 2018

Tel: 0212 2436729