Export date: Wed Dec 12 2:05:11 2018 / +0000 GMT

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi Devam Ediyor

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES)” kapsamında İstanbul'da görev yapan Türkçe Öğreticileri için “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” başladı.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi ev sahipliğinde 2 Nisan'da başlayan ve 20 Nisan'da sona erecek üç haftalık programa yaklaşık 434 Türkçe Öğreticisi katılıyor.

Beyazıt, Avcılar ve Kadıköy'de üç hafta boyunca gerçekleştirilecek eğitim programında Türkçe öğreticileri Suriyeli öğrencilerin eğitimdeki verimliliklerinin artırılması ve eğitim sistemimize entegre edilmesi amacıyla hem teorik hem de pratik alanda eğitim alacaklar. Uygulama dersleri ile öğrencilere nasıl daha etkili ve doğru öğretim teknikleri kullanabilecekleri hususunda bilgi sahibi olacak ve kendilerinin hazırladıkları uygulama projeleri ile sunumlar gerçekleştirecekler.

Sertifika programını başarı ile tamamlayan kursiyerlere İÜ Dil Merkezi tarafından yabancı dil olarak Türkçe öğretebileceklerini belgeleyen sertifikaları takdim edilecek.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, bu programı uygulamadaki amaçlarının yabancılara Türkçe'nin öğretimi alanında eğitimcilerin donanımlarını artırmak olduğunu belirtti. Yılmaz,  " Suriyeli öğrenciler Türkiye'deki eğitim sistemine Milli Eğitim Bakanlığı'nın gayretleri ile dahil edilmişlerdir. Bu nedenle İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışarak bu önemli projeye katkıda bulunmak ve Türkçe öğretiminde uzun yıllar elde ettiğimiz tecrübe ve bilgi birikimimizi bu programa aktarmak istedik. Bu alandaki akademik kadromuzla, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nde proje kapsamında görev yapan 434 öğretmene, öğretim teknikleri, yaklaşımlar, yöntem ve kullanılacak materyaller konusunda kendilerini geliştirebilecekleri dersler vermekteyiz.” dedi.

Eğitimler, İstanbul Üniversitesi Beyazıt ve Avcılar kampüsleri ile Kadıköy' de devam ediyor.
Post date: 2018-04-18 14:43:09
Post date GMT: 2018-04-18 11:43:09

Post modified date: 2018-04-18 14:45:21
Post modified date GMT: 2018-04-18 11:45:21