This page was exported from İstanbul Üniversitesi [ http://dilmerkezi.istanbul.edu.tr ]
Export date: Wed Sep 19 12:03:05 2018 / +0000 GMT

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi Devam Ediyor

Bu sene ikincisi gerçekleştirilen “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES)” kapsamında İstanbul'da görev yapan Türkçe Öğreticileri için “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” başladı.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi ev sahipliğinde 2 Nisan'da başlayan ve 20 Nisan'da sona erecek üç haftalık programa yaklaşık 434 Türkçe Öğreticisi katılıyor.

Beyazıt, Avcılar ve Kadıköy'de üç hafta boyunca gerçekleştirilecek eğitim programında Türkçe öğreticileri Suriyeli öğrencilerin eğitimdeki verimliliklerinin artırılması ve eğitim sistemimize entegre edilmesi amacıyla hem teorik hem de pratik alanda eğitim alacaklar. Uygulama dersleri ile öğrencilere nasıl daha etkili ve doğru öğretim teknikleri kullanabilecekleri hususunda bilgi sahibi olacak ve kendilerinin hazırladıkları uygulama projeleri ile sunumlar gerçekleştirecekler.

Sertifika programını başarı