Merkezimizde Türkçe Eğitimi Alan Suriyeli Öğrenciler, YTB, UNHCR ve AB Yetkilileriyle Görüştüler

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) koordinesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlamış oldukları finansal destek aracılığıyla  İstanbul Üniversitesi Dil Merkezinde Suriyeli öğrenciler için Türk üniversitelerine kabul edilmek üzere dil yeterlilik ş­artlarını kar­şılamaya olanak sağlayacak ileri düzey Türkçe eğitimi sunulmaktadır. Merkezimizde bu eğitimi alan Suriyeli öğrenciler  YTB, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, UNHCR’den gelen yetkililerle görüştüler.

Dil Merkezi’nin Tophane Merkez Şubesi ile Avcılar Şubesi’nde yapılan görüşmelerde öğrenciler yetkililerle karşılıklı sohbet ederek dilek ve önerilerini paylaştılar.  Merkezimizde C1 seviyesine kadar Türkçe eğitimi alacak Suriyeli öğrencilere yetkililer tarafından eğitimlerinde kullanabilecekleri sırt çantaları da hediye edildi.

20 Şubat 2018

Tel: 0212 2436729