KATİP Programı İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde Başladı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen Kamu Görevlileri ve Akademisyenler Türkçe İletişim Programı (KATİP) başladı. 26 farklı ülkeden gelen ve ülkelerinde diplomat, akademisyen, arkeolog, gazeteci, kamu görevlisi ve bürokrat olarak görev yapan 30 kursiyer, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde Türkçe eğitimi alacak.

Program çerçevesinde Afganistan, Bolivya, Cezayir, Cibuti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Filistin, Gine, Gürcistan, Irak, Kamerun, Kongo, Madagaskar, Mısır, Moğolistan, Romanya, Sırbistan, Sudan, Ukrayna, Yemen, Somali, Lübnan, Singapur, Özbekistan, Benin, Pakistan’dan gelen KATİP bursluları, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde 10 ay boyunca Türkçe öğrenecek.

Program, Türkçe öğretiminin yanı sıra kursiyerlerin Türkiye’yi yakından tanıması ve Türkiye ile sürdürülebilir bağlar kurmasına yönelik olarak pek çok kültürel faaliyet, kurum ziyareti, tarihi ve turistik yerlere geziler gibi etkinlikleri de kapsamaktadır.

06 Kasım 2017

Tel: 0212 2436729