Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı Ziyaret Etti

Yunus Emre Enstitüsü 2017 Türkçe Yaz Okulu kapsamında İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nin misafiri olan öğrenciler İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı Ziyaret Etti

Yunus Emre Enstitüsü 2017 Türkçe Yaz Okulu bünyesinde eğitim gören 15 farklı ülkeden 20 öğrenci, 17 Ağustos 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı makamında ziyaret etti.

Öğrenciler İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile yaptıkları görüşmede İstanbul Üniversitesi hakkında bilgi aldılar. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak öğrencilere İstanbul Üniversitesi’nin fiziki, tarihi ve sosyal yapısı hakkında bilgi verirken, İstanbul Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“Yabancı Öğrencilere Türkçe Eğitimi”

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi, Temmuz – Ağustos 2017 tarihleri arasında Polonya, Ürdün, Sırbistan, Romanya, Moldova, Makedonya, Bosna Hersek, Lübnan gibi farklı ülkelerden gelen öğrencileri Yunus Emre Enstitüsü 2017 Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de ağırladı.

Yunus Emre Enstitüsü 2017 Türkçe Yaz Okulu’nda eğitim alan öğrenciler, aldıkları Türkçe eğitiminin yanı sıra bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezme imkânı da buldular.

18 Ağustos 2017