This page was exported from İstanbul Üniversitesi [ http://dilmerkezi.istanbul.edu.tr ]
Export date: Tue Nov 20 20:41:16 2018 / +0000 GMT

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Programımız Sona Erdi

Öğretmen Adayları Sertifikalarını Aldılar

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle 30 Ocak tarihinde başlayan Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı 24 Şubat 2017 tarihinde öğretmen adaylarının sertifikalarını almaları ile sona erdi.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi'nde bu sene beşincisi gerçekleştirilen öğretmen eğitimi programı kapsamında 31 öğretmen adayı, yabancılara Türkçe öğretimi konusunda hem teorik hem de pratik alandaki eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldılar. Böylece adaylar yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitim kurumlarında yabancılara Türkçe eğitimi verebilecekler.

Öğretmen adaylarına sertifikaları, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz ve eğitmenlerin katılacağı tören eşliğinde takdim edildi.

Sertifika töreni Dil Merkezi Tophane Merkez Şubesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi.