YTB, Dil Merkezi’nde Uluslararası Öğrencilerle Buluştu!

20170125_154641

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) sanat ve spor alanında Türkiye’de üniversite eğitimi almak için gelen ve İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde Türkçe dili eğitimi alan öğrencilerle buluştu. YTB koordinasyonu ile Türkçe öğrenen kursiyerler Dil Merkezi’nin Tophane şubesinde yetkililer ile karşılıklı sohbet esnasında sorunlarını da dile getirdi.

Dil Merkezi 2017 eğitim döneminde de ulusal ve uluslararası öğrencilere yönelik olarak, Tophane, Avcılar ve Süleymaniye olmak üzere üç farklı şubesinde eğitim programları gerçekleştirmektedir. Kurslara katılan öğrenciler tamamladıkları eğitim düzeylerine göre uluslararası geçerliliği olan eğitim sertifikası alacaklar.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde halihazırda yurt dışından gelen Türkçe dili eğitimi alan öğrencilerle birlikte, yabancı dil eğitimi alan yaklaşık 1300 öğrenci bulunmaktadır.

27 Ocak 2017