İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi 2016 Türkçe Yaz Okulu başladı

Yunus Emre Enstitüsü 2016 Türkçe Yaz Okulu kapsamında İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi’nde 18 uluslararası öğrencinin Türkçe eğitim ve Türkiye’yi yakından tanıma çalışmaları başladı.

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi, Yunus Emre Enstitüsünün Türkiye’de her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında Mısır, İran, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Kazakistan gibi ülkelerden gelen 18 öğrenciyi Temmuz – Ağustos 2016 tarihleri arasında ağırlayacak.

Temelde yurt dışında yapılan Türkçe öğretiminin devamı niteliğinde olan ve sürecin Türkçe öğrenen yüzlerce öğrencinin Türkiye’yi yakından tanıma ve bilme faaliyetleri ile desteklenmesi şeklinde sürdürülmesini esas alan Türkçe Yaz Okulu; Türkçe kursu, Türk kültürünü ve sanatını tanıtan gezi ve faaliyetlere katılım, sosyal içerikli ve keşif odaklı tanıma etkinlikleriyle destekleniyor.

Türkçe Yaz Okulu Programları, yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile yurt dışındaki Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden misafirlerin katılımıyla gerçekleşiyor.

İletişim dili olarak Türkçenin kullanıldığı bu organizasyonda, öğrenciler hem Türkçe eğitimi alma hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezme imkânı buluyor.

Türkçe Yaz Okulu kapsamında İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi de uluslararası öğrenciler için Türkçe eğitiminin yanı sıra Türk kültürünü ve sanatını tanıtan çeşitli etkinlikler organize etmektedir.

27 Temmuz 2016